Skip to content

3 Recomanacions de llibres feministes per aquest Sant Jordi

By | Published | No hi ha comentaris

[versión en castellano]

Ja es aquí Sant Jordi, una de les dates més importants per a les persones amants de la lectura. Per sort, ja fa temps que es qüestiona el concepte d’aquesta festivitat en honor al fornit cavaller que va matar al drac i va salvar la princesa. Avui dia, no has de rebre una flor pel fet de ser dona ni esperar rebre un llibre per ser home. Avui, hauríem de poder triar el gènere amb què ens definim (si es que ens definim amb algun d’ells) i qualsevol persona hauria de poder rebre llibres que ampliïn llurs horitzons i els enriqueixin la ment. Les flors, per altra banda, potser fóra bo deixar-les créixer tranquil·les, que no tenen culpa de res.
Des de la llibreria Aldarull, us proposem tres autèntiques «bombes» seleccionades d’entre les nostres lleixes, totes elles escrites per dones amb una mirada crítica i feminista, perquè no tingueu excusa a l’hora de regalar idees a qui més estimeu. Som-hi!

EL VIATGE DE PAULA

La nostra primera recomanació de Sant Jordi es aquesta novetat de la manresana Laura Roqueta. L’obra explica la historia d’una dona que parla per primera vegada sobre l’agressió sexual que va patir a la seva adolescència i els reptes que es trobarà en el seu camí de recuperació. Un llibre que aprofundeix en la cultura del consentiment.

portada de “El viatge de Paula”

Tota l’obra es converteix aixi en un fantàstic apropament a aquestes vivències carregat d’empatia a on es reflexiona sobre el fet d’estar en una societat “on les supervivents que decideixen denunciar s’enfronten a una doble victimització i a un procés injust i revictimitzant que pot allargar-se durant anys”.

CÓMO SER AUTISTA

Una altra historia carregada de vitalitat i superació, guanyadora del Spectrum Art Prize, aquesta vegada parlem de altre tipus de supervivència, la de les persones autistes. De la mà de Charlotte Amelia Poe ens enrolem en un viatge per una cara del autisme no tan coneguda, una que no apareix en les xarxes socials ni en altres llibres. En paraules de l’autora: «una història que parla de la supervivència, el por i, finalment, l’esperança» i que té la finalitat de canviar la percepció que hi ha a la societat envers a les persones autistes, alhora que intenta fer que aquestes no es sentin tan aïllades.

ELS DESPOSSEÏTS

L’opera prima de la sempre genial Ursula K. Le Guin, un llibre imprescindible no sols per als amants de la ciència ficció, sinó per a tothom que es faci preguntes sobre el mon en el que vivim. Una brutal novel·la ambientada en un univers a on els anarquistes han fet una revolució i han acabat exiliats en el seu propi planeta. En aquest relat hi es, literalment, tota la essència de l’anarquisme, totes les contradiccions, tots els reptes i tots els assoliments possibles. Una obra que, si bé es possible que et deixi amb més preguntes que respostes, no podràs llegir una sola vegada i, de totes maneres, de bon segur que et farà pensar.

Portada de “Els Desposseïts”

TRES RECOMENDACIONES DE LIBROS FEMINISTAS PARA ESTE SANT JORDI

Ya está aquí Sant Jordi, una de las fechas más importantes para las personas amantes de la lectura. Por suerte hace ya tiempo que se cuestiona el concepto de esta fiesta en honor al fornido caballero que mató al dragón y salvó la princesa. Hoy en día no tienes por qué recibir una flor por el hecho de ser mujer ni esperar recibir un libro por ser hombre. Hoy, deberíamos poder elegir el género con el que nos definimos (si es que nos definimos con alguno de ellos) y cualquier persona debería poder recibir libros que amplíen sus horizontes y les enriquezcan la mente. Las flores, por otra parte, igual haríamos bien dejándolas crecer tranquilas, que no tienen la culpa de nada.

Desde la librería Aldarull os proponemos tres auténticas “bombas” seleccionadas de entre nuestros estantes, todas ellas escritas por mujeres con una mirada crítica y feminista, para que no tengáis excusa a la hora de regalar ideas a quien más queréis. Allá vamos!

EL VIATGE DE PAULA

El fet de que la pròpia autora hagui sigut víctima de una agressió sexual fa que tot el relat sigui un fantàstic apropament a aquestes vivències carregat d’empatia a on es reflexiona sobre el fet de estar en una societat “on les supervivents que decideixen denunciar s’enfronten a una doble victimització i a un procés injust i revictimitzant que pot allargar-se durant anys”.

Toda la obra se convierte, así, en un fantástico acercamiento a este tipo de vivencias cargado de empatía donde se reflexiona sobre el hecho de estar en una sociedad “donde las supervivientes que deciden denunciar se enfrentan a una doble victimización y a un proceso injusto y revictimizador que puede alargarse durante años”.

CÓMO SER AUTISTA

Una otra historia cargada de vitalidad y superación, ganadora del Spectrum Art Prize, esta vez hablamos de otro tipo de supervivencia; la de las personas autistas. De la mano de Charlotte Amelia Poe, nos enrolamos en un viaje por una cara del autismo no tan conocida, una que no aparece en las redes sociales ni en otros libros. En palabras de la autora: “Una historia que habla de supervivencia, miedo y, finalmente, la esperanza” y que tiene la finalidad de cambiar la percepción que hay en la sociedad hacia las personas autistas, a la vez que intenta hacer que éstas no se sientan tan aisladas.

ELS DESPOSSEÏTS

L’opera prima de la sempre genial Ursula K. Le Guin, un llibre imprescindible no sols per als amants de la ciència ficció, sinó per a tothom que es faci preguntes sobre el mon en el que vivim. Una brutal novel·la ambientada en un univers a on els anarquistes han fet una revolució i han acabat exiliats en el seu propi planeta. En aquest relat hi es, literalment, tota la essència de l’anarquisme, totes les contradiccions, tots els reptes i tots els assoliments possibles. Una obra que, si bé es possible que et deixi amb més preguntes que respostes, no podràs llegir una sola vegada i, de totes maneres, de bon segur que et farà pensar.

La opera prima de la siempre genial Ursula K. Le Guin, un libro imprescindible no sólo para los amantes de la ciencia ficción, sino para todo aquel que se haga preguntas sobre el mundo en el que vivimos. Una brutal novela ambientada en un universo donde los anarquistas han hecho una revolución y se han acabado exiliando a su propio planeta. En este relato están, literalmente, toda la esencia del anarquismo, todas las contradicciones, todos los retos y todos los logros posibles. Una obra que, si bien es posible que te deje con más preguntas que respuestas, no podrás leer una sola vez y, de todas maneras, seguro que te va a hacer pensar.